Mot nya äventyr

Alla inlägg den 14 mars 2013

Av Albin - 14 mars 2013 18:31

Nu har vi varit över en vecka i USA (på huvudön).
Allt har varit fantastiskt och vi har haft det BRA!!

Vi flög in från Hawaii till San Francisco. Vi har bott på ett nice hostel med pannkaksfrukost varje morgon (äntligen sirap till istället för honung som dom hade på Fiji, Lycka!!!), dock var sovrummet riktigt kallt på kvällen, och ja hela staden var kall hela tiden vi var där. Va liite jobbigt att komma från Fiji och Hawaiis ca 30c varje dag till San Franciscos runt 10...

Första dagen åkte vi direkt och såg Golden Gate Bron. Många kort togs.
Vi gick även ut på en pir, där vi ville få bättre bilder på bron, men överraskades då av 2 posande sälar. Riktigt stora och fina.
Andra dagen åkte vi buss över bron för att komma till Muir Woods där vi ville se dessa kända "Redwood träd" som är så gamla och stora. Vi såg några.
Tredje dagen hyrde vi cykel och cyklade över bron, åkte färja förbi Azkaban(Harry Potter skadad) Alcatraz, alltså före detta fängelset som ligger på en ö mitt i SF som hade USAs värsta brottslingar!? Nu är det bara ett museum typ.

Sen flög vi alltså till Las Vegas!
Varmare! Runt 20c har det nog varit alla dagar.
Plockade upp en jättefin bil direkt på flygplatsen, åh vad skönt med bil. Sen körde hem till vår kära host George(couchsurfing). Vilken kille alltså. Otroligt schyst och vi har levt som kungar hemma hos honom. Stor skön säng fick vi sova i och fått tillgång till allt i huset och han har alla 2 1/2 dagar visat oss nästan allt som går att se i Las Vegas.
Förutom hundratals casinon och massa fina byggnader så var vi även och såg "Hoover Dam", ca en timmes promenad genom massa häftiga tunnlar innan vi kom fram till denne gigantiska dammvägg, plus en stor häftig bro mittemot som vi gick upp på för perfekt utsikt över hela dammen.
En kväll var vi också på en liten show. Skaparen till serien "The Mentalist" showade lite för oss. Gjorde oförklarliga saker, som att berätta saker om folk i publiken som han aldrig kunnat ta reda på innan på nåt sätt. George var en av dom som fick stå upp och bli berättad om. Han skakade och var helt chockad efteråt. Läskigt.
Sista dagen bjöd vi med George på vår dagstrip till Grand Canyon vilket han var otroligt lycklig över eftersom han aldrig varit där.
Grand Canyon.
Ja, ni har hört det så många gånger förr antar jag men HUUUGA vilken otrolig plats. Det går icke att beskriva, går inte att få på bild, går inte att förstå. Vilken magisk känsla det är att stå där och blicka ut över denne fantastiska utsikt. Tacksam!
Dock blev vi lite chockade över att möta snö igen. Hade ingen aning att det brukar komma snöfall över Grand Canyon. 25c men snöigt på vissa ställen liksom. Jaja..

Nu är vi i Los Angeles men det får ett eget inlägg senare när vi är färdiga här ;) kram.

Ovido - Quiz & Flashcards