Mot nya äventyr

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

Bula!

Av Albin - 22 februari 2013 07:36

Bula är nog det ord man sagt flest gånger under dessa dagar i Fiji. När man hälsar på varandra så säger man Bula!, och personalen missar inte en chans att hälsa på en. Trots att det är sjunde gången den dan...

Men det gör ju dessa ställen trevligare. Vi har haft så fina och härliga dagar på några av Fijis paradisöar. Sägs ju att det finns över 300 öar här, så på så sätt känns 4 rätt lite, men samtidigt är det sååå många som aldrig får uppleva Fiji över huvudtaget, vilket jag hatar. Alla borde få en chans, någon gång i livet, att få uppleva dessa platser, denna stämning osv...

Cecilia och jag hade köpt ett 7 dagars öluff-paket innan vi började vår resa. I det ingick det transport, boende + några aktiviteter på 3 av Fijis Yasawa öar. 7 dagar, 6 nätter. 2 nätter på varje ö alltså. Yasawa är alltså namnet på ögruppen som ligger väster om huvudön. Finns ca 25-30 resorter bland Yasawaöarna.

Våra 2 första nätter spenderades på Manta Ray Resort. Otroooligt fint och helt underbart. Redan första kvällen åkte vi, ca 6-7 pers, med motorbåt på vår första aktivitet: sunset tube cruise. Åkte till ett lugnt ställe där vi hoppade i vattnet med ringar, sen satt vi och flöt omkring på ringarna medan vi såg solen gå ner i det öppna havet. Mycket fint, och trevligt sällskap var det.
Andra dagen hade vi ingen aktivitet, men jag hyrde snorkelsaker och snorklade lite. Stort korallrev bara ca 10 meter från stranden. Testade min undervattenskamera för första gången, och ja jag är nöjd. Inte världsbäst men bättre än inget.
Bästa med detta stället är nog... Oj svårt. Tycker så mycket är bra här: maten, läget, wifi, eget myggnät över sängen osv..

Vårt andra ställe var Korovou Resort. Annorlunda ställe, inte lika fantastiskt som Manta Ray, men det tycker jag bara är bra, att varje ställe är annorlunda. Vad vore annars vitsen med att åka runt. Här hade vi en guidad snorkeltrip som aktivitet första dagen. Nytt korallrev, men fiskarna var ganska lika de jag redan sätt. Fick dock se lite andra färger på korallerna.
Andra dagen var vår aktivitet: Fiji cooking lesson. Vi fick se på när ställets kock gjorde en förrätt som vi redan fick smaka. Blev helt okej gott.
Bästa med detta stället var nog läget och utseendet på resorten. Allmänna altanen låg perfekt så man kunde sitta och se solnedgången, och stället var allmänt snyggt.
Det sämsta på denna ö var att strömmen stängdes av under en lång period under dagen och sen även under natten, vilket gjorde det väldigt varmt i rummen att sova.

Sen vare dax för vår sista ö, som ingick i vårdat paket: Coral View!
Första aktivitet var: Blue Lagoon snorkeling trip. Hade länge höga förväntningar på denna aktivitet, men när jag kom till Fiji hade jag hört att många blivit besviken osv. Så väntade mig inget speciellt riktigt, men detta var nog bästa snorklingstället. Nya fina fiskar och fiint. Sen äre ju lite coolt att ha varit på den platsen där filmen "Den blå lagunen" spelats in.
Andra dagen vare sax för vår sista betalda aktivitet: Cave trip. Även den hade jag hört av många att det var besvikelse, och mina förväntningar blev inte bättre av att det tog sån otroligt nog tid i motorbåten att komma dit. Vi var först att åka med och sen plocka vi upp folk på 4 andra resorter. Så va lite less när vi kom fram till grottplatsen. Men OJ vilken upplevelse. Vi gick in bland klipporna sen ner för en lång stegtrappa ner under berget till en liten vattenhåla med öppet tak. Sååå häftigt. Sen dök vi under vattnet och simmade in till ett annat slutet grottrum. Där simmade vi lite genom grottgångarna, kolsvart, men guiden hade ficklampa. Sen dök vi ut till öppna rummet igen och där fick vi som ville klättra ca 1-2 meter upp på grottväggen till ett hål som vi gick in i och fick fortsätta klättra igenom. Det var riktigt trångt, man fastnade nästan. Men vi klättrade försiktigt upp upp och sen ner ner med grottsten runt om oss. Går inte att förklara, men riktigt cool upplevelse.
Bästa med detta ställe var nog att det fanns ett liiiitet "Supermarket" där man kunde köpa det allra nödvändigaste, och att det fanns ac i sovsalen!!
Sämsta hm... Toalettdörrarna. Cecilia blev inlåst i duschen haha...

Så vår tanke från början var att efter dessa 7 dagar åka tillbaka till huvudön och spendera andra veckan där, meen usch nej. Vi har det alldeles för trevligt på öarna så vi åkte till en fjärde ö = vi måste fixa transport och boende och så själva, men lätt värt det.

Fjärde ön blev Long Beach Resort!
Denna resort är lite enklare och billigare än de andra så då passade vi på att betala för en egen bungalow! Mycket niice. Blev tillslut att vi spenderade 3 nätter här.
Aktiviteter vi gjorde: village trip och hiking!
Var mycket intressant att få besöka en fijiansk liten by. Tog ca en halvtimme att gå dit. Det mest intressanta var att besöka skolan. Vi fick komma in i klassrummen och presentera oss. Sen presenterade sig några elever för oss.
Hikingen gick ut på att simma ca 100 meter över till grannön och bestiga berget där. Tog sin tid att komma upp, och rätt halt och svårt i bara tofflor, men oj vilken utsikt. Klart värt det!
Mycket mer gjorde vi inte eftersom det sen blev dåligt väder och regnade. Men vi har haft mycket bra sällskap hela tiden så det har inte gjort något.
Bästa här var nog lugnet. Inget internet alls, det var trasigt, och ja... Enkelt ställe helt enkelt.
Sämsta var nog maten. Blev bättre sista dan men varit mycket bättre på de andra öarna.

Efter 3 nätter på Long Beach hade vi 2 nätter att spendera nånstans innan det är dax att åka tillbaka till huvudön och sova för att sedan flyga till Hawaii nästa dag. Eftersom vi verkligen behövde internet för att kolla ekonomi och boka saker på Hawaii så var vi tvunga att va där det finns internet. Eftersom vi älskade Manta Ray så mycket och pga det finns bra wifi här så åkte vi tillbaka hit för 2 nätter till. Dock regnar det som bara den. Men jag är nöjd ändå.

Puh. Skrivkramp i tummarna. Vi är iaf otroligt nöjda med vår Fijiupplevelse!
Hörs.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Albin - 24 mars 2020 20:46

Om ca 15 timmar sätts hela Nya Zeeland i "total lockdown", level 4 av 4 krisnivåer. Detta innebär att alla måste självisolera sig hemma i 4 veckor. Allt kommer vara stängt förutom livsnödvändiga saker så som sjukhus, apotek, mataffärer osv.. Man f...

Av Albin - 28 januari 2020 04:59

Jaha, då har det alltså gått ett helt år sen jag lämnade Sverige.. eller lämnade låter väl fel, tog en paus snarare. 24 april återvänder jag! Jag trodde nog att jag skulle ha mer hemlängtan än vad jag har nu efter ett år. I början tänkte jag till...

Av Albin - 13 september 2019 06:02

Den här veckan har varit otroligt intensiv, men såå rolig. Förra veckan var jag sjuk så jobbade bara måndag. Tror jag åkte på nåt influensa liknande virus. Hade ont i hela kroppen ons och tors tillsammans med halsont, hosta och massa snorande. Slu...

Av Albin - 25 augusti 2019 10:05

Ibland går det väldigt snabbt. Extrastaff är Nya Zeelands svar på arbetsförmedling. Fick tips om att gå dit och se om de hade nåt jobb till mig. Gick dit en torsdag och direkt hade dom ett jobb åt mig för nästa dag, Fredag. Det jag gjorde på tors...

Av Albin - 29 juli 2019 13:02


Låg fortfarande i sängen när telefonen meddelade att mamma ville starta ett videosamtal. Svarade och la ifrån mig telefonen. Samtidigt som jag klär på mig hör jag hur mamma och andra familjemedlemmar sjunger för mig. Är påklädd och tar upp telefonen ...

Ovido - Quiz & Flashcards